ÅHVB – bara två dagar kvar att rösta!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL OMRÖSTNINGEN

Årets Högsta Växeln-bil 2019 lider mot sitt slut. Om ni hade kunnat se ställningarna just nu så hade ni nog varit, öh, förvånade. Den ledande kandidaten var nog inte helt otippad, men ledningsmarginalen hade nog ingen kunnat förutspå. Mer än så avslöjar vi inte nu. Tävlingen fortsätter fram till morgonen den 1 januari, och vi har inte lagt in redaktionens röster i ekvationen än. Mycket kan fortfarande hända.

Här kommer en sammanfattning av de nomineringar som har publicerats under december månad:

Volvo V60

”Förhållandet mellan pris och kvalitet ska inte underskattas. Du kan hylla valfri Ferrari eller Rolls-Royce hur mycket du vill, men i slutändan är det ingen överraskning att dessa modeller lämnar ett avtryck. Att en Volvo kan vara så bra i ett segment med så hög konkurrens imponerar långt mer.”

Kia Stinger GT

”Kia har ritat om spelplanen med den här bilen och de har gjort det förbannat bra. Inte minst har de överraskat oss alla och dessutom gjort det med råge. Det är inte varje dag bilindustrin får en sån här frisk fläkt och bara det är nog för att lyfta på hatten. Att Stinger GT dessutom får dig att vilja köra tills vägen tar slut och lite till gör att den är värdig titeln Årets Högsta Växeln-bil 2018.”

BMW M5

”Jag anser att BMW M5 erbjuder det bästa av båda världar. Den kan sopa banan med det mesta på autobahn och runt Ringen men samtidigt köra gammelmormor till ålderdomshemmet precis lika civiliserat som en BMW 520d. Att den dessutom är lika attraktiv som Brad Pitt är knappast ett minus. BMW M5 erbjuder sannerligen allt och lite till och därför anser jag att den ska vara Årets Högsta Växeln-bil 2018.”

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

”Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är en SUV som verkligen lever upp till ordet sport i akronymen. Man färdas i stil, med vetskapen om att man när som helst kan köra ifrån i princip allt som rullar upp bredvid sig vid trafikljuset. Stelvio Q är en bil man förälskar sig i och jag har fallit för kärleken.”

Rolls-Royce Phantom

”När jag fick chansen att provköra bilen skrev jag att nya Phantom har utökat min känslomässiga repertoar till att också innefatta den varma och gosiga känsla som snabbt infann sig hos mig när jag gled iväg i bilen. Det är något som inte har skett sedan jag kysste en tjej för första gången. Fullkomligt obeskrivligt.”

Porsche 911 Carrera T

”Porsche 911 Carrera T är inte den galnaste, dyraste eller snabbaste bil jag prövat i år, men det är med hästlängder den mest överraskande. Den kostar nästan en miljon, men på rätt vägar kör den ikapp bilar med dubbelt så stor prislapp. För mig är 911 T tveklöst årets Högsta Växeln-bil, den representerar ett skifte inom bilkörning där upplevelsen står i centrum och tro mig när jag säger att bilen levererar en oförglömlig bilupplevelse.”

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL OMRÖSTNINGEN