Resultatet – Årets Högsta Växeln-bil 2020   

Innan vi går igenom vinnarna vill vi återigen passa på att tacka er läsare. Vi har sagt det förut, men vi säger det igen – utan er finns inget Högsta Växeln. Vi är oändligt tacksamma för att ni möjliggör den här verksamheten, som betyder så mycket får så många människor.

Tack för att ni gör så att vi kan leva vår dröm! Och nu – vidare till resultatet. Årets Högsta Växeln-bil 2020 är…

Honda e!

Den stora vinnaren i den femte upplagan av vårt årliga pris är alltså Honda E – och visst är det välförtjänt. Honda har verkligen vågat ta ut svängarna och har satsat på något nytt. Resultatet blev en träff mitt i prick.

Hela utfallet blev i år som följande:

1. Honda e (27,5 %)
2. Polestar 2 (25,1 %)
3. Audi RS6 (15,8 %)
4. Ferrari Roma (12,5 %)
5. Bentley Flying Spur (9,2 %)
6. Porsche Boxster GTS 4.0 (5,8 %)
7. Volkswagen California (4,2 %)

Resultatet anges i procentuell andel av rösterna avrundat till en decimal.