ÅHVB finalist #2: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Högsta Växelns resa fortsätter och ännu ett starkt, blomstrande år närmar sig sitt slut. 2018 har bjudit på många häftiga upplevelser och glada minnen som kommer att leva med ett bra tag framöver. Jag har kört många fina och uppseendeväckande bilar men en av dem har utmärkt sig lite extra. Den bilen heter Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio och är helt enkelt världens bästa SUV. Låt mig lägga i Högsta Växeln och förklara varför den enligt mig är värdig titeln ”årets Högsta Växeln-bil” 2018.

Man skulle kunna säga att 2018 har varit SUV:ens år. Nästan alla biltillverkare har släppt en ny SUV eller utökat modellutbudet med fler bilar av den typen. Trenden har dock varit att bygga kompakta SUV:ar med små motorer som är isbjörnsanpassade snarare än att fokusera på kaxiga och kraftfulla bilar. Alfa Romeo har dock valt att lägga krutet på rätt ställen, nämligen motor och köregenskaper.

Det är få andra bilar som kan erbjuda samma passionerade bilkörning som man upplever bakom ratten på Stelvio Q. Alfa har gång på gång visat vad körglädje är och lyckas på något sätt tillföra det oberoende av vilken biltyp man kör. Stelvio Q är en renodlad superbil, på styltor. Den är makalöst snabb och motorn är i grund och botten en Ferrari-motor och det känns, och hörs.

I min recension av bilen beskriver jag Alfas SUV så här: ”Föreställ er inte Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio som en SUV. Den är en superbil, bara väldigt praktisk och med plats för hela familjen.” Det är precis vad den är. En underbart karakteristisk superbil som bara råkar vara aningen högre än andra bilar och som har plats för diverse nödvändigheter och fler passagerare.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio är en SUV som verkligen lever upp till ordet sport i akronymen. Man färdas i stil, med vetskapen om att man när som helst kan köra ifrån i princip allt som rullar upp bredvid sig vid trafikljuset. Stelvio Q är en bil man förälskar sig i och jag har fallit för kärleken.

Gör som jag och rösta på Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio i årets Högsta Växeln-bil 2018! Du hittar omröstningen HÄR.