ÅHVB finalist #6: Audi RS 6

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA

När Högsta Växeln körde Audi RS 6 för första gången blev vi helt tagna över vilken fantastisk blandning av prestanda och praktikalitet den lyckas bjuda på. Det är väldigt få andra bilar som klarar av att packa in hela familjen plus packning och hålla jämna steg med en Lamborghini Gallardo Superleggera från 0 till 100 kilometer i timmen. Den låga tyngdpunkten gör även att man slipper slå dörrhandtagen i asfalten som det känns som att man ska göra i många prestanda-SUV:ar som har en klart mycket högre tyngdpunkt.

När jag för drygt ett år sedan hörde att en helt ny generation RS 6 hade lanserats blev jag så till mig att jag är säker på att jag omedvetet började vifta på öronen. Jag har sedan den senaste generationen A6 kom tyckt att modellen ser oattraktiv ut. Nya RS 6 råder dock bot på detta med en design som är aggressiv, muskulös, kolossalt bred och samtidigt stilren.

Få bilar har förmågan att bete sig så lugnt och sansat vid vanlig körning, för att vid ett knapptryck förvandlas till ett våldsamt monster

Det är inte för intet som min nominering faller på nya Audi RS 6. Precis som den föregående generationen har den en oerhört stark V8 under huven och en fenomenal automatlåda. Få bilar har förmågan att bete sig så lugnt och sansat vid vanlig körning, för att vid ett knapptryck förvandlas till ett våldsamt monster som vinner över i princip allting när trafikljuset slår om till grönt. Audis största prestandakombi är enligt mig den ultimata familjebilen som passar överallt, om man så ska köra hem ömtåliga ägg från mataffären eller imponera på polarna genom att bredsladda in på en snöbelagd tomt vid fjällstugan. Just därför är nya Audi RS 6 min givna nominering till Årets Högsta Växeln-bil år 2020.

En film där vi tar reda på huruvida Audi RS 6 är den ultimata familjebilen ser ni här:

Längre fram kommer även fler texter om Audis mest extrema kombi så håll utkik på hemsidan och våra kanaler!

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA