Schwarzeneggers klocka beslagtagen: Såldes för miljonbelopp

Förra veckan åkte Arnold Schwarzenegger fast i den tyska tullen efter att han ”glömde” deklarera en Audemars Piguet-klocka. Nu har klockan sålts på auktion.

Det var på väg till Österrike, den gamla skådespelarens tillika bodybuilders hemland, som tullen på Münchens flygplats anhöll Schwarzenegger i tre timmar, efter att ha missat att fylla i rätt blanketter.

Det rapporterar amerikanska Robb Report.

Fel på maskinen

Det var en fråga om att Schwarzenegger inte hade betalat importskatten på klockan, vilket österrikaren fick göra direkt på plats.

Totalt rörde det sig om cirka 400 000 kronor. Problemet var att tullens kortmaskin inte fungerade och det fanns heller inga bankomater där man kunde ta ut så mycket pengar.

Efter ett tag lokaliserades emellertid en fungerande kortmaskin. Schwarzenegger fick således lämna flygplatsen med klockan.

Schwarzenegger engagerar sig i miljön

Klockan, en Audemars Piguet Royal Oak Offshore (Ref. 25770SN), som utvecklades gemensamt av Arnold Schwarzenegger och AP, auktionerades ut på skådespelarens klimatgala i Kitzbühel, Österrike.

Klockan är 1 av 20 i världen och har en unik baksida med en bild på österrikaren när han gör en bodybuilding-pose. Klockan är en specialversion av en jubileumsmodell.

Ett nytt rekord

Klockan beräknades gå för 570 000 kronor. Efter en intensiv budgivning gick klockan för hela 270 000 euro, motsvarande 3 080 000 kronor.

Huruvida det faktum att klockan beslagtogs i några timmar påverkade budgivningen är ännu oklart.

Totalt drog galan in 14,8 miljoner kronor, ett nytt rekord för Schwarzeneggers organisation – Schwarzenegger Climate Initiative.