Lyxklockor ägda av Schumacher sålda på auktion – för 46 miljoner

Formel 1-stjärnan Michael Schumacher har levt avskärmad från världen sedan en skidolycka 2013. Nu har åtta av hans klockor sålts på auktion för totalt 46 miljoner kronor.

Omslagsbild: Christie’s

Michael Schumacher är en av de absolut mest framgångsrika Formel 1-förarna genom tiderna, med 91 vunna lopp. Tillsammans med Lewis Hamilton är han också en av bara två förare som har kammat hem hela sju världsmästerskap i Formel 1. 

Efter en allvarlig skidolycka i december 2013 har han inte synts offentligt, och uppgifterna om hans tillstånd är begränsade.

Åtta Schumacher-klockor såldes

Nu har åtta av Schumachers lyxklockor auktionerats ut av auktionshuset Christie’s i Genève.

Totalt inbringade klocksamlingen över 46 miljoner kronor.

F.P Journe Vagabondage

Stjärnan på auktionen var en F.P Journe Vagabondage från 2006, som Michael Schumacher fick i julklapp av Ferrari-teamets dåvarande stallchef Jean Todt.

Schumachers klockor
Tre av klockorna som auktionerades ut – Foto: Christie’s

Todt hade specialbeställt klockan för att uppmärksamma Schumachers sju världstitlar, och den röda urtavlan pryds bland annat av en Ferrari-sköld och en racinghjälm.

Klockan såldes för motsvarande drygt 17,7 miljoner kronor.

Audemars Piguet Royal Oak

Den näst dyraste Schumacher-klockan på auktionen var en Audemars Piguet Royal Oak kronograf, som även den beställdes av Jean Todt som en present till Schumacher.

Klockan uppmärksammar att Schumacher år 2003 hade vunnit sex världsmästerskap i Formel 1, vilket reflekteras på den specialgjorda urtavlan.

Klockan såldes för 425 779 euro, motsvarande knappt 5 miljoner kronor.

Rolex Daytona från 70-talet

Den äldsta klockan i samlingen är en Rolex Daytona referensnummer 6262, vilket är en ovanlig modell som tillverkades i början av 70-talet.

Klockan gick för 322 560 euro, motsvarande knappt 3,75 miljoner kronor.

F.P. Journe Ruthenium Collection

Resterande fem klockor ur Schumachers samling som såldes ingår alla i serien F.P. Journe Ruthenium Collection, och såldes alla till en och samma köpare.

De fem klockorna gick under klubban för sammanlagt 1,7 miljoner euro, motsvarande närmare 20 miljoner kronor.