Breitling återfår koppling till oktan och adrenalin

De flesta må förknippa klockmärket Breitling med aeronautik och därmed pilotklockan Navitimer men faktum är att det schweiziska märket tillverkade en av världens första kronografklockor. Tidtagning är som bekant högst användbart när man kör bil fort på bana och innan hastighetsmätare var uppfunna var därför kronografen en fullkomligt essentiell del av racingförares utrustning. Eftersom Breitling nyligen avslutade sitt långvariga samarbete med Bentley blev det snart dags för ett nytt gäng motorrelaterade klockor och de har nu lanserats.

De nya klockorna tillhör kollektionen Top Time, väldesignade kronografer i 50 000-kronors-klassen, och roligast av allt är att de är tre till antalet. Detta för att matcha Ford Mustang, Chevrolet Corvette och Shelby Cobra. Om du äger någon av ovan nämnda bilar vore det naturligtvis en självklarhet att lägga vantarna på motsvarande klocka men se det går inte minsann! Totalt tillverkas bara 850 exemplar och alla är redan slutsålda. Till Svea rike anländer blott 15 klockor som du får levererad i oktober om du nu hade den stora turen att få tag på en.

De olika modellerna har begåvats med urtavlor i olika färger och alla kommer på läderband. Corvette-klockan är röd med tre undertavlor och detsamma gäller för Mustang-varianten fast med en mörkgrön urtavla. Min personliga favorit av de tre är Shelby-varianten i och med den snygga mellanblåa urtavlan med röda accenter, en någon nättare boett och enbart två undertavlor.

Breitling har de senaste åren ansträngt sig för att skapa ett lyxmärke som är något mer informellt och inklusivt än många branschkollegor. De nya Top Time-modellerna återspeglar den satsningen perfekt. Medan Bentley är mer exklusivt än inklusivt är amerikanska muskelbilar betydligt mer folkligt utan att nödvändigtvis bli tråkigt. Samtidigt adderar det en till dimension till klockvalet eftersom du nu måste gilla både klock- och bilmärket. Personligen är inte amerikanska bilar min grej men jag uppskattar satsningen på klockor som har både motorkoppling och är snyggt designade. Dessutom ser jag med tillförsikt också fram emot att se vad för skoj Breitling kan tänkas hitta på i framtiden!