Nya Porsche 911 hyllas med en klocka

Porsche 911 är bilvärldens motsvarighet till Rolex Submariner. Den är en sann bilikon som till stor del behållit sin filosofi och känsla över åren trots tekniska- och utseendemässiga förändringar. Den senaste 911:an presenterades under LA Auto Show som ägde rum under början av december förra året och för att fira lanseringen presenterade Porsche Design en ny klocka: 911 Chronograph Timeless Machine Limited Edition. Namnet är visserligen onödigt men till skillnad från de flesta samarbeten mellan bilar och klockor är det inte lika trist då det åtminstone inte är rakt av beskrivande utan istället får med Porsche 911s tidlösa känsla.

Klockans boett är 42mm bred och tillverkas i titan som behandlats för att få ett matt utseende. Den har även Porsche Designs klassiska luggar och integrerade band, vilket intressant nog tillverkas i samma läder som interiören i Porsche 911. Valjoux 7750-urverket gör att klockans tjocklek nästan uppgår till 15mm, vilket kanske kan se aningen löjligt ut på mindre handleder. I övrigt står klockan inte ut jämfört med andra kronografer, förutom loggan på urtavlan.

När det väl kommer till kritan är Porsche Design 911 Chronograph Timeless Machine Limited Edition alltså inte något speciellt ur något hänseende. Den är inte i närheten av en lika bra klocka som 911:an är en bra bil. Med det sagt, älskar man Porsche 911 och lockas av att bandet är i samma läder och att silhuetten av bilen syns på urtavlan kan den kanske locka ändå. Priset på drygt 60 000 kr är dock väldigt högt, särskilt när man kan få en Rolex Submariner för samma pengar, som trots allt är klockvärldens motsvarighet till 911:an.