Nürburgring-videons urfader är fortfarande spektakulär

Nürburgring-videor är i dag ett välkänt begrepp inom bilvärlden. En av de äldsta och mest legendariska heter Fasczination, och har Ruf Yellowbird i huvudrollen.

Ruf Yellowbird är en av de mest mytomspunna trimmade Porscharna genom tiderna, och bilens legendstatus beror till stor del på en video där en prototyp körs runt Nürburgring av Ruf-testföraren Stefan Roser.

“Fasczination”, som videon heter, har kallats “den bästa bilvideon någonsin” av Top Gear, och är en av de första verkligt virala klippen från Nürurgring.

Ett spektakulärt varv runt Nürburgring

I dag finns det otaliga videor från Nürburgring att finna på nätet, men annat var det när Fasczination år 1987 kom ut på VHF-band.

Det som gör videon så spektakulär är inte främst hastigheten, utan det sätt på vilket Roser kör bilen runt den legendariska banan. Det är gott om breda sladdar och stora rattrörelser, och inte ens på rakorna verkar bilen helt stabil.

Nürburgring är med sina många kurvor och kuperade terräng inte känd för att vara lätt att ta sig runt, men i en råtrimmad Porsche 911 från 80-talet förefaller banan verkligen vara en utmaning.

Att Roser inte bär några dedikerade racingkläder, utan kör det heroiska varvet klädd i pikétröja, jeans och loafers gör inte det hela sämre.

Ruf Yellowbird utklassade konkurrenterna

Ruf CTR, som Yellowbird egentligen heter, blev en legend i bilvärlden i slutet av 80-talet, mycket tack vare sin oerhörda toppfart.

I grunden är bilen en vanlig Porsche 911 Carrera, som Ruf begåvade med en dubbelturbo-bestyckad 3,3-liters boxersexa med en effekt på hela 460 hästkrafter.

Ruf monterade även karosspaneler i aluminium och en egen femväxlad växellåda – Porsches egen 911 turbo var fortfarande fyrväxlad år 1987.

Tack vare allt detta, samt att Carrera-karossen är smalare och därmed mer aerodynamisk än den på 911 Turbo, innebar en toppfart på hela 346 km/h.

Det var snabbare än dåtidens superbilar som Lamborghini Diablo, Ferrari F40 och Porsche 959.