Det här är jag, Joel

Halloj, jag heter Joel Sandberg och har upplevt hela 19 vårar på denna jord. Jag är uppväxt på landet med min mamma och pappa (det är dock som rena rama New York om man jämför med var Linus är bosatt) och det är även där jag för tillfället bor. Det jag kallar för landet ligger beläget på ön Lovön där även Drottningholms slott råkar vara placerat. Om någon av er som läser detta av en händelse bor i Skåne och inte har en susning om vad jag pratar om kan vi förenkla det hela genom att säga, en liten bit utanför Stockholms innerstad. Precis som 66,6 procent av redaktionen studerar även jag ekonomi. Dock inte på högskola som mina kära kollegor, nej, i deras ögon har jag fortfarande nappen kvarhängandes i munnen då jag går ut mitt tredje år på gymnasiet till sommaren.

Jag började min resa på Högsta Växeln redan innan jag hade körkort. Den 10:e mars 2016 fick Andreas och Marcus ett mail från en ivrig och mycket bilintresserad 17-åring vid namn Joel, det vill säga jag. Jag ville veta mer om vad de gjorde och om vi kunde träffas och snacka om världens mest intressanta samtalsämne, bilar. Kort och gott, ungefär två månader senare stod jag med ett rykande färsk körkort i handen och inte långt efter det fick jag min första pressbil, en Opel Karl. Jag var överlycklig.

Mitt bilintresse började redan som barn då jag i princip kunde uttala namnen och se skillnad på olika bilmärken innan jag hade lärt mig att säga ”mamma”. Nu, tack vare Högsta Växeln, har jag fått möjligheten att köra allt från sådant som ingen vill närma sig till vad som är varje bilintresserades önskedröm. En betydande roll som jag har inom HV är att fotografera bilar, något jag älskar mer än vad Kanye West älskar sig själv. Utöver det skriver jag recensioner och nyheter samt planerar logistik tillsammans med mina kollegor när bilar ska bytas.

Det som får min inre termometer att stiga som om helvetet stod för dörren är mittfilsåkare och människor som inte kan hantera bilens belysning korrekt. Detta är något jag avskyr mer än vad Nordkorea hatar Sydkorea och något ni med största sannolikhet kommer att kunna läsa mer om i framtiden.

Om jag skulle få välja en bil att leva med och tillbringa tid i under några år framöver skulle valet utan tvekan hamna på en Audi RS6. Enda sen jag fick kännedom om den har jag gillat den starkt och sedan jag fick möjligheten att köra den har jag älskat den med hela mitt hjärta. För en närmare beskrivning om varför det var just den jag fastnade för, läs gärna min motivering till varför den skulle bli årets bil 2016.

I denna blogg kommer jag att skriva om allt från vad som händer bakom kulisserna till varför det ska vara så obeskrivligt svårt att lägga sig i filen längst till höger. Häng gärna med.

Varvande hälsningar, Joel