Årets Högsta Växeln-bil 2019 – rösta här!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL OMRÖSTNINGEN

För fjärde året i rad kommer Högsta Växeln att kora det gångna årets bästa bilar, och precis som vanligt kommer ni läsare att få göra er röst hörd. Det är vi på redaktionen som har tagit fram finalisterna, men det är läsarnas röster som avgör vilken bil som vinner. Från och med den 1 december fram till den 1 januari kommer ni att kunna rösta.

På tal om finalister – i år var det svårare än någonsin tidigare att ta fram dem. Årets upplaga av Årets Högsta Växeln-Bil (eller ÅHVB, som ni kallar det) har sju finalister, till skillnad från förra årets sex. Låt dig dock inte luras av antalet – förra året, då vi var överösta av fantastiska modeller, hade vi gärna nominerat fler bilar. I år var det emellertid få modeller som faktiskt var uppe för diskussion. Sorgligt nog upplever vi att 2019 var ett betydligt svagare bilår än 2018, i vart fall sett till kvalitet. Kanske har det att göra med att tillverkarna lägger allt krut på omställningen till elektrifiering, kanske beror det på något annat. Efter flera veckors diskussioner på redaktionen är åtminstone finalisterna nu utvalda. En motivering till varje nominering kommer att publiceras på hemsidan under december månad.

Precis som tidigare år vill vi påminna alla er läsare om att rösta både med hjärta och hjärna. Må bästa bil vinna!

Årets finalister är:
Volvo S60

Ford Focus ST
Bugatti Chiron
Ford GT
BMW M2 Competition
Suzuki Jimny
Jaguar I-Pace

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL OMRÖSTNINGEN