Lewis Hamilton byter till Ferrari: Sainz blir utan stall

Efter flera år av rykten har det blivit officiellt – Lewis Hamilton går till Ferrari från och med 2025. Efter 11 år och sju VM-titlar har den 39-årige britten valt att gå vidare till Ferrari.

Nyheten har slagit likt ett bombnedslag i F1-världen och efter att rykten börjats sprida i torsdags bekräftades de av båda parter senare under samma dag..

Inget lätt beslut

Lewis Hamilton, som föddes 1985, dominerade Formel 1 fram till säsongen 2020 och är, tillsammans med Michael Schumacher, den F1-förare som har flest VM-titlar.

Från och med 2025 ska han alltså köra för Ferrari.

På sin Instagram skriver Hamilton att ”Mercedes har varit en stor del av mitt liv sedan jag var 13 år gammal, så detta beslut är det svåraste jag någonsin behövt fatta.”

”Men nu tänker jag inte på 2025, utan mitt fokus ligger på den kommande säsongen och på att ge mig ut på banan igen med Mercedes. Jag är mer driven än någonsin, i bättre form och mer fokuserad än jag någonsin varit. Jag vill hjälpa Mercedes vinna ännu en gång.”

Ferrari Purosangue
Lewis Hamilton kommer att bli del av Ferraris stall. (Foto: Ferrari)

Lewis Hamilton kör tillsammans med LeClerc

Lewis Hamilton kommer nu att ratta Ferrari tillsammans med Charles LeClerc, vilket alltså innebär att Carlos Sainz i skrivande stund är utan ett stall.

Att köra för Ferrari är bland det mest anrika man kan göra inom Formel 1, varför Hamiltons flytt till märket troligtvis kan härledas till att uppfylla en pojkdröm.

Den snart 40-åriga F1-föraren lär snart hänga upp hjälmen för gott.

Vem som kommer att ersätta Hamilton hos Mercedes har ännu inte kommunicerats.