ÅHVB finalist #7: Volvo S60

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA

Vi närmar oss 2020 med stormsteg och det innebär att det mycket snart är dags att utse en vinnare av Årets Högsta Växeln-bil 2019. Alla redaktionsmedlemmar utser en bil som har betytt lite extra för just dem under det gångna året. 2018 var mitt val busenkelt, jag föll pladask för Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio och kallade den för världens bästa SUV. Det här året har valet av favoritbil varit betydligt svårare. Efter mycket grubblande och överläggande kom jag fram till en bil som har utmärkt sig lite extra. Den bilen heter Volvo S60 och är inget annat än en riktig fullträff.

Det finns många anledningar till att älska S60. Det är välkänt att Volvo har gjort en ordentlig klassresa och byggt upp en image kring märket som känns ordentligt mycket mer premium än tidigare. Det mest uppenbara är Volvo S60 exteriöra design som inte kan beskrivas som annat än ofantligt stilren och attraktiv. I en tid där hela Europas vägnät kryllar av kompakta SUV:ar är S60:s snygga proportioner sannerligen en fröjd för ögat.

I vår eminente chefredaktör Andreas recension av Volvo S60 beskriver han bilen såhär:

”Designspråket kan sammanfattas som minimalistiskt, sobert och elegant, ord som också beskriver S60 väl.”

Han fortsätter med konstaterandet:

”Dessutom trivs jag som förare lika väl bakom ratten som jag gör i min egen säng. Därför, och jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, är S60 min nya favorit i det mindre premium-segmentet. Och ja, den är bättre än nya 3-serien.”

Att påstå att S60 är bäst i klassen är stort, men samtidigt helt sant. Visst, är det sportiga köregenskaper man är ute efter är BMW 3-serie ett vettigare val. Dock är det inte många andra bilmärken som har lyckats med ta fram ett så komplett helhetspaket som Volvos minsta sedan faktiskt är. Nya Volvo S60 är en riktig fullträff och just därför förtjänar den att vinna utmärkelsen Årets Högsta Växeln-bil 2019.

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA