Vill du tända eld på en bil i sommar?

Sommaren är här och för oss i norr innebär det underbart ljusa nätter. Likförbannat kommer dygnet runt-värmen emellertid inte förrän senare, och till dess kan man behöva något att värma sig med. Vad är då bättre än en eldstad i form av en plåtpickis i skala 1:4? Ja, det skulle vara Jeep Wrangler-varianten då.

Fab Fours – mest kända för att göra offroadutrustning – är företaget bakom kreationerna. Det finns tre varianter. Gillar man flak kan man antingen köpa en Dodge Ram- eller en Chevrolet Silverado-eldstad. I annat fall är det en Jeep Wrangler som gäller, och den är lika taklös som när vi körde den i Mellanöstern. Efter att man tänt en eld i den är den nog också lika varm.

För optimalt luftflöde har Fab Fours gjort hål som ser ut som lampor, grill och dörrhandtag. Det gör självklart också att bilarna lyser häftigt när det börjar skymma. Nämnas skall att standardutrustningen också innefattar en kapsylöppnare.

Priserna på själva eldstaden börjar på ungefär 3 400 kronor. Tyvärr finns det ingen i Sverige som säljer grejerna, utan närmsta butik ligger i Moskva. Om man ber snällt och pröjsar generöst kan man dock säkert få en hemskickad.

Här hittar ni dem.