Löftet: Tesla Roadster ska nå 100 km/h på under en sekund

Tesla har knappast etablerat sig som den biltillverkare som är bäst på att hålla sig till deadlines. Nu lovar Elon Musk att Tesla Roadster ska sättas i produktion under nästa år.

När andra generationen Roadster lanserades var det med ett löfte om en 0-till-100-tid på 2,1 sekunder, en toppfart på 400 km/h och en räckvidd på 100 mil.

Nu har Elon Musk emellertid reviderat de löftena.

Det rapporterar brittiska Top Gear.

I raketfart – nästan

Tesla Roadster väntas nog inte bli en kassako för det amerikanska märket, utan den har försenats gång på gång till följd av att elbilsjättens resurser tvingats allokeras till Model 3, Model Y, och naturligtvis Cybertruck.

Det senaste som sagts är att Roadster har försenats ytterligare för att Tesla ska utveckla en robot.

Snabbare än sin egen skugga

Häromveckan använde sig Elon Musk av X (tidigare Twitter) för att kommunicera ytterligare information rörande den kommande elektriska superbilen.

”Vi har radikalt uppdaterat våra designmål för nya Tesla Roadster. Det kommer aldrig att finnas en bil som denna”, skrev han, fast på engelska. Fortsättningsvis har Musk kommunicerat att det rör sig om ett samarbete mellan Tesla och SpaceX, raketföretaget.

Den största nyheten är emellertid att Tesla Roadster säga kunna nå 100 km/h på under en sekund. Det nuvarande rekordet för produktionsbilar har den elektriska hyperbilen Pininfarina Battista som avverkar samma sprint på blott 1,86 sekunder.

Att kapa en sekund på det känns osannolikt, men man ska aldrig säga aldrig.

Tesla Roadster kommer nästa år

Tesla menar på att designen kommer att fastställas under 2024 medan de första bilarna ska levereras under nästa år.

Det är dock inte första gången som Roadster har fått ett lanseringsdatum.