Rekordet: 2 miljoner kilometer i en Tesla

Berömde Tesla-entusiasten Hansjörg von Gemmingen är i farten igen. Hans Model S är den mest långmilade elbilen i världen, och har nu rullat över 2 miljoner kilometer.

Många hävdar att man inte kan köra långt med elbil, men tysken Hansjörg von Gemmingen är definitivt av en annan åsikt.

Han köpte sin röda Tesla Model S av årsmodell 2014 när den var nästan ny med runt 3 000 mil på mätaren. Sedan dess har han snittat en körsträcka på över 20 000 mil om året. Det är ungefär 20 gånger mer än vad en genomsnittlig svensk avverkar under samma tidsperiod.

Nu har Hansjörg avslöjat på X, tidigare Twitter, att bilen har passerat den smått otroliga milstolpen 2 miljoner kilometer.

Många mil i bil

Hansjörg hade redan innan han köpte bilen vanan inne när det gäller att köra långt med elbil, då hans förra bil var en Tesla Roadster som han körde över 73 000 mil med.

Bara under de senaste 4,5 månaderna har Hansjörg avverkat hela 10 000 mil i sin Tesla Model S, på en resa till Marocko.

Tidigare har han bland annat tagit bilen på en tidigare Afrika-resa, samt till Nordnorge och till och med till Kina. Tanken är nu att fortsätta från Marocko till Mauretanien.

Ska slå rekord med sin Tesla

De 2 miljoner kilometerna har inte gått obemärkta förbi, utan bilen har behövt 13 motorbyten och fyra batterier under resans gång.

Målet för Hansjörg är att hans Tesla ska bli den mest långmilade bilen i världen.

För att uppnå detta måste han slå den Volvo P1800 som i dag håller rekordet, efter att ha rullat många mil med sin legendariska ägare Irv Gordon bakom ratten.

I dag ägs bilen av Volvo, och miltalet ligger på 5,15 miljoner kilometer. Det betyder med andra ord att Hansjörg inte ens har kommit halvvägs mot sitt mål.