ÅHVB finalist #2: Ferrari Roma

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA

Få bilmärken har lyckats skapa och bibehålla en sådan prestige som Ferrari. Den stegrande italienska hästen är lika synonym med prestanda och framgång som guldiga diamantklockor är med amerikanska rappare.

Få märken lyckas också fånga en sådan snudd på överdriven mängd passion och magi i sina bilar som Ferrari och med Roma, en V8-bestyckad GT-vagn, blir denna magiska känsla tillgänglig blott fler. Bilen är nämligen den mest lättkörda att någonsin ha lämnat Ferraris fabrik i Maranello, en bil som också ämnar förkroppsliga mottot ”La nuova dolce vita”.

”En Formel 1-bil i smoking.”

Ferrari Roma är begåvad med en 620 hästar stark V8 som är kopplad till en fullkomligt fenomenal växellåda som bjuder föraren på en anmärkningsvärt naturlig upplevelse. Styrningen är intuitiv, gasresponsen perfekt och gränsen för vad bilen klarar av tydligt definierad. Dessutom är Roma snuskigt snygg, interiören känns väl ihopsatt och priset är inte så ögonvattnande som man kanske kan tro. Bakom ratten får man sannerligen leva det nya ljuva livet och därför är Ferrari Roma min självklara finalist i Årets Högsta Växeln-bil.

Se vår videorecension av Ferrari Roma här:

Läs vår recension av Ferrari Roma här.

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA