ÅHVB finalist #1: Polestar 2

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA

Sverige har historiskt sett varit helt klart överrepresenterat när det kommer till antalet biltillverkare i förhållande till antalet invånare. I och med Polestars etablering blev detta återigen märkbart. Det är nog få förunnat att ha fått sig en skymt av det extremt limiterade mästerverket Polestar 1, men den betydligt mer överkomliga modellen Polestar 2 syns nu till dagligen på gatorna i vårt avlånga land efter en mycket framgångsrik lansering.

Försäljningsframgångarna är allt annat än oförtjänade. Polestar 2 är nämligen något av ett mästerverk som lyckats slå den största konkurrenten på fingrarna i nästan alla grenar. Så här uttryckte sig Marcus efter den första provkörningen av bilen:

”Svenskarna har gjort ett makalöst jobb och den klår Tesla Model 3 på alla fronter med undantag av laddningsmöjligheter. Polestar 1 har agerat lockbete medan Polestar 2 är håven som ska snappa upp alla intressenter. Den tilltalar entusiaster i det att den är förträfflig att köra samtidigt som den tar miljöfrågan på största allvar. Elbilslandskapet blev helt plötsligt mycket mer spännande.”

Med dessa ord i åtanke är det knappast någon överraskning att Polestar P2 är finalist i årets upplaga av ÅHVB. Bilen är inte bara ett bevis för att det finns en framtid för svenska biltillverkare – den visar också att Sverige kommer att kunna konkurrera slagkraftigt på framtidens internationella bilmarknad. En bragd i sig.

KLICKA HÄR FÖR ATT RÖSTA