En helt ny Porsche 918 till salu – har aldrig registrerats

En helt ny Porsche 918 som aldrig har registrerats kommer snart att gå under klubban. Priset för bilen väntas landa på närmare 20 miljoner kronor.

Porsche 918 Spyder var det tyska märkets bidrag till “den heliga treenigheten” av hybrid-hyperbilar som såg dagens ljus i början av 2010-talet.

Porsche 918
Bilen har bara rullat 7 mil – Foto: RM Sotheby’s

De två konkurrenterna var Ferrari La Ferrari och McLaren P1, och av de tre bilarna ansågs Porsche 918 vara den som var bäst lämpad för regelbundet bruk.

Trots denna användarvänlighet finns det många exemplar av 918 som är riktiga lågmilare, men den bil som nu går till auktion tar nog ändå priset på den fronten.

Porsche 918 nummer 513

Exemplaret av Porsche 918 i fråga är av 2015 års modell, med en exteriör i Rhodium Silver Metallic och svart interiör. Bilen bjuder också på kontraster i den neongröna kulör som Porsche använder på sina hybridbilar.

Bilen är en av bara fyra Porsche 918 som byggdes enligt Hong Kong-specifikation, och är bil nummer 513 av de 918 exemplar som byggdes totalt.

Den svarta interiören är i nyskick – Foto: RM Sotheby’s

Den är dessutom utrustad med det så kallade Weissach-paketet, som hade en prislapp på över 800 000 kronor och medförde magnesiumfälgar, sexpunktsbälten och en rad detaljer i kolfiber.

Väntas gå för multum

Bilen levererades ny till sin första och enda ägare som är bosatt i Hong Kong, och har aldrig registrerats. Det knappa decenniet sedan bilen rullade ut ur fabriken har den bara rullat 70 kilometer.

Sedan bilen levererades från fabriken har den stått undanställd i en luftkonditionerad lokal, och fick i januari sitt högvoltsbatteri utbytt av Porsche Centre Hong Kong.

Tack vare det låga miltalet och att skicket är som om bilen var helt ny lär den locka de som inte fick möjlighet att köpa en Porsche 918 när det begav sig.

Bilen kommer att auktioneras ut av RM Sotheby’s under en auktion som pågår i Hong Kong mellan den 2 och den 5 april. Prislappen väntas landa på mellan 1,5 och 2 miljoner dollar, motsvarande mellan 16 och 21,3 miljoner kronor.