Fem billigaste nya bilarna i Sverige 2024

Nya bilar är ofta ruskigt dyra. Men hur billiga är de billigaste bilarna som ändå är nya? Det har vi undersökt.

Listan på de billigaste nya bilarna har länge dominerats av Dacia, inte bara i Sverige men på Europa-nivå. Nu har det emellertid blivit ändring på det.

Billigste har blivit dyrare

För inte alltför många år sedan fanns det en myriad av nya bilar att välja på som alla kostade under 100 000 kronor. Den tiden är dock nu svunnen och den billigaste bilen kostar en bit över 150 000 kronor.

En inte så storslagen lista

Vi på Högsta Växeln älskar småbilar då det demokratiserar den frihet som bilar erbjuder. Listan nedan består – föga förvånande – uteslutande av just sådana.

5. Mitsubishi Space Star
Nypris:
189 900 SEK

Mitsubishi hade planer på att lämna den europeiska marknaden – men icke sa Nicke. En av marknadens billigaste bilar stavas Space Star – på andra marknader heter den Mirage.

billigaste
Mitsubishi Space Star heter Mirage på många andra marknader. I Sydamerika kallas den Dodge Attitude. (Foto: Mitsubishi)

4. Toyota Aygo X
Nypris: 187 900 SEK

På den svenska marknaden är Toyota Aygo X det japanska märkets billigaste modell. Märket har slutat erbjuda ordinarie Aygo i Sverige och X-beteckningen innebär högre markfrigång och fyrhjulsdrift.

billigaste
Toyota Aygo X är en populär liten bil. (Foto: Toyota)

3. Kia Picanto
Nypris:
185 800 SEK

Kia Picanto lanseras snart i nytappning, men till dess går det fortfarande att köpa den utgående modellen som råkar vara den svenska marknadens tredje billigaste bil.

billigaste
Kia Picanto kommer snart i en helt ny generation. (Foto: Kia)

2. Dacia Sandero
Nypris:
179 900 SEK

Herren på täppan för billiga nybilar var länge Dacia Sandero. På östeuropeiska marknader har det även gått att få Logan – sedanversionen av Sandero – till en ännu billigare peng.

billigaste
Sandero är inte längre billigast. (Foto: Dacia)

1. Hyundai i10
Nypris:
169 900 SEK

Den billigaste nybilen är Hyundai i10. Modellen kom nyligen i en uppdaterad variant och är i grund och botten samma bil som Kia Picanto då bilarna ingår i samma koncern.

billigaste
Uppdaterade i10 har blivit lite sportigare. (Foto: Hyundai)