Bil smällde med flygplan: Skador för 3,5 miljoner

Internationella flygplatser är ett under av logistik där många fordonstyper måste samsas om samma yta. Det kan i vissa fall leda till olyckor, något en flygplatsarbetare fick erfara i Sydney, Australien.

Det var tidigt på måndagsmorgonen australiensisk tid som en Mitsubishi Triton – L200 på den svenska marknaden – körde rakt in i en parkerad Airbus A320 tillhörande flygbolaget Jetstar.

Det rapporterar Carscoops.

En dålig start på dagen

Det var 05:30 på morgonen i Sydney – 19:30 svensk tid – som en Mitsubishi tillhörande flygplatsens flotta, rattad av en underleverantör, körde in i ett parkerat flygplan.

Informationen gick ut internt hos Jetstar – ”Föraren av bilen, en Sydney flygplats-arbetare, fastnade i fordonet vid gate G4 men ingen annan skadades allvarligt eller var inblandad på något annat sätt”.

Föraren blev först omhändertagen av ambulanspersonal på plats och skickades därefter till Princes of Wales-sjukhuset för behandling av sina lindriga skador.

Inga ombord

Det fanns inga ombord på Jetstar-flyget, som hade en planerad avgång till Adelaide i Australien 06:40 samma morgon. Samtliga avgångar ställdes in, medan passagerarna bokades om för att kunna nå sin slutdestination.

Olyckan skedde när flygplanet skulle bogseras. Exakt hur olyckan inträffade har ännu inte fastställts.

En dyr historia

Enligt 9News Australia uppgår skadorna upp till 500 000 australienska dollar, motsvarande 3,5 miljoner kronor.

Mitsubishin i fråga verkar ha kört in i flygplansmotorn rätt ordentligt. Däcken på bilen är punkterade, taket har vikts in i kupén på förarsidan, och den har kilat sig fast mellan flygplansmotorn och asfalten.

Flygplanet flyttades till en hangar förnärmare inspektion och för att klargöra hur omfattande skadorna är.