Samling av Alfa Romeo-bilar kan skrotas – efter bråk med staden

Renoverar man klassiska bilar kan det vara svårt att få tag på reservdelar, och att ha ett lager av reservdelsbilar kan således vara praktiskt. Nu hotas en samling av reservdelsbilar av märket Alfa Romeo.

Foto: US Auto Supply/Facebook

Ett lager med gamla bilar kan för en bilentusiast ses som en guldgruva att plocka ovanliga och svårhittade reservdelar från.

I allmänhetens ögon kan samma bilsamling lätt ses som ett förfulande skrotupplag, som dessutom kan utgöra en miljöfara.

Nu har en amerikansk Alfa Romeo-mekaniker tvingats skicka hela sin samling av reservdelsbilar till skroten, rapporterar The Drive.

Över 20 Alfa Romeo-bilar till skroten

Att få tag på reservdelar till äldre Alfa Romeo-modeller är inte alltid det lättaste, inte minst i USA då märket i stort sett inte såldes där i närmare 20 år.

Av den anledningen har Alfa Romeo-mekanikern Dean Russell, som äger verkstaden Trail Auto, under många år samlat på sig ett lager med bilar att ta delar ifrån.

Alfa Romeo
Över 20 Alfa Romeo-bilar har hamnat på skroten.

Nu har hela samlingen emellertid flyttats till bilskroten US Auto Supply i närheten av motorstaden Detroit i Michigan. Baserat på bilder från bilskrotens Facebook-sida handlar det om ett par dussin bilar av årsmodeller från 1960-talet fram till 1990-talet.

Bland annat syns ett antal exemplar av modellerna Spider, 164, GTV och Milano, samt en Giulia Ti från det sena 60-talet. Ingen av bilarna kan anses vara i toppskick.

Bråk mellan verkstaden och myndigheterna

Bilarna har flyttats från bilverkstaden efter ett bråk med lokala myndigheter relaterat till detaljplanen, berättar Dean Russell för The Drive.

I kommentarerna under US Auto Supplys Facebook-inlägg antyds det att dispyten har pågått i flera år. Russell har dock fortfarande registreringspapprena och berättar att han ämnar att ta tillbaka bilarna. Han vill dock inte gå in närmare på vad som pågår bakom kulisserna.

Vad som än händer framöver är det en hel del ovanliga reservdelar som står på spel. För alla amerikanska Alfa Romeo entusiasters skull hoppas vi att bilarna inte går till krossen.