Pagani meddelade under eftermiddagen att de kommer medverka med en omfattande samling bilar under motoreventet Monterey Car Week som går av stapeln nästa vecka. Vi närvarar givetvis på den amerikanska västkusten när de mest exklusiva bilarna visas upp.

Pagani är varumärket som gjort sig kända för att tillverka bilar i gränslandet mellan fascinerande ingenjörskompetens och italiensk konst. 

Bilarna karaktäriseras av avancerade tekniska innovationer och exklusiva material precis som många andra superbilar.

Det som särskiljer Pagani är utformningen som mest påminner om något Michelangelo karvat fram ur ett solitt stycke marmor snarare än en rymdfarkost på väg till yttre rymden. 

När det gäller bilarna som Pagani valt att ta med sig handlar det inte om några standardmodeller utan om det absolut mest exotiska som rullat ut genom portarna i San Cesario. 

Totalt kommer 20 bilar att visas upp under tillställningen varav hälften kommer att visas upp på racingbanan Laguna Seca. 

Bland de bilar som kommer visas upp från Paganis sida är bland annat Huayra Tricolore och Huayra BC Coupé “Tempesta”. 

Men det är inte bara genom bilarnas närvaro som Pagani finns representerade utan grundaren Horacio Pagani kommer att delta i ett panelsamtal tillsammans med John Hennessey och Gordon Murray, två legendarer när det gäller prestandabilar.

För att visa kunderna vad bilarna kan göra i sitt naturliga habitat kommer det bland annat bjudas in till VIP-körningar av de olika bilarna. 

Den helt nya modellen Huayra R kommer att begå amerikansk debut genom att framföras på den legendariska racingbanan Laguna Seca.

Tekniker, hobbypolitiker och Saab-fantast samt ägare till en före detta pressbil, nämligen en Saab 9-5 Hirsch. Älskar bilar som inte är besudlade med onödig elektronik och längtar efter att få köpa en äldre Porsche. Är också Sveriges yngste motorjournalist.