Volvos koncernsyskon Polestar har gått från klarhet till klarhet under de senaste åren, och den första helt eldrivna modellen Polestar 2 fick ett varmt mottagande från både allmänheten och pressen. Märket har som mål att lansera en modell om året de kommande tre åren, och först i ledet står märkets första SUV Polestar 3. Nu har man avslöjat att modellens världspremiär kommer att äga rum i oktober i år, och i samma veva släppt den första officiella bilden på bilen.

Utvändigt kan man ana tydliga drag av märkets senaste konceptbilar – exempelvis roadstern O₂ – men utöver bilden är inte mycket avslöjat om bilen. Man säger dock att bilen kommer att ha en sportig karaktär, att den “tids nog” kommer att erbjuda autonom motorvägskörning, och att man siktar på en räckvidd på över 60 mil.

Produktionen av nya Polestar 3 kommer att äga rum i USA och Kina, och väntas dra igång under början av 2023.

Redaktör. Redaktionens hobbymeck med en förkärlek till bilar av det äldre och lite underligare slaget. Utöver bilar är det stora intresset segling. Kör bland annat en Saab V4 från 1974 och en Fiat 500 från 1971.