Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig vidare genom länkarna för ytterligare information.

Fisker ska lansera en ny GT-bil

Fisker genomgår just nu en nysatsning med fokus på eldrivna bilar såsom SUV-modellen Ocean. Nu lanseras en ny konceptbil under namnet Project Ronin. Det rör sig om en GT-vagn med avsikt att leverera världens längsta el-räckvidd. Läs mer om det här.

Senaste nytt från Ferraris Special Projects-avdelning 

Ferrari SP48 Unica är det allra senaste från Ferraris Special Projects-avdelning, som tillverkar helt unika bilmodeller åt märkets allra mest trogna kunder. Processen från idé till färdig bil brukar ta ungefär tolv månader, och man tar sig an max tre projekt per år. Läs mer om det här.

snett framifrån ferrari special

Mazda CX-60 provkörd i Portugal

Bilindustrin har de senaste åren präglats av en stark elektrifieringsvåg vilket reflekteras i de flesta tillverkares modellutbud. Mazda har emellertid stått fast vid en konservativ approach med endast två elektrifierade modeller tillgängliga. Nu lanseras emellertid en tredje sådan i och med märkets första laddhybrid någonsin, CX-60, och vi har begett oss till Portugal för en provkörning. Läs mer om det här.

Audi och Porsche siktar på Formel 1

Formel 1-medverkan kan vara ett effektivt sätt för biltillverkare att bygga ett starkt varumärke, inte minst sedan motorsporten stärkt sin närvaro i USA och Asien på senare tid. Detta sägs vara en stark orsak till att Audi och Porsche nu förespråkar en framtida entré i mästerskapet. Läs mer om det här

Test: Kia Sorento Plug-In Hybrid

Kia Sorento är en familjebil med plats för sju personer plus packning som inte kostar skjortan. Först ut i Sverige var en fyrcylindrig dieselversion, men tillverkaren utlovade redan då att en plug-in-hybrid skulle efterfölja. Den tiden är nu kommen och vi har satt elektrifierade Sorento på test för att utröna om den har vad som krävs för att bli en storfavorit på den europeiska marknaden. Läs mer om det här

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.