Idag avtäcktes resultatet av ett samarbete mellan ännu en biltillverkare och kändis. Justin Bieber och hans, ehm speciella, Rolls-Royce är ett ypperligt exempel på ett tidigare sådant. Nu är syftet dock inte enbart att bygga ännu dyrare modeller för ännu rikare kunder, utan istället att uppmuntra och tillgängliggöra högre vetenskapliga och tekniska studier för utsatta. Medlet vilket det görs genom går under namnet WILL.I.AMG.

Om man inte lyckats avkoda vilka som är inblandade från titeln, är det musikern och entreprenören will.i.am och Mercedes-AMG. För sjätte gången har will.i.am – efter många långa möten med Merca – hört av sig till amerikanska West Coast Customs i hopp om att kunna skapa något speciellt. Tillsammans med budskapet går projektet under namnet “The Flip” medan självaste enhörningen kallas för WILL.I.AMG. 

För den som är nyfiken på vad denna skapelse gömmer under en minst sagt blickfångande kaross är historien ganska simpel. Noll modifikationer har nämligen gjorts till drivlinan, hämtad direkt från bilen på vilken den är baserad : Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupé. 

Krutet har lagts på en design vilken hämtar inspiration från flera väldigt olika maskiner. Den bakre tredjedelen är till stor del GT 4-door, mittpartiet en SLS AMG och fronten en G-Wagen. Dörrarna öppnas dock motsägelsefullt à la Rolls-Royce, och är av storleksklass Gemera.

Antalet exklusiva samarbeten som för biltillverkare in i rampljuset ser inte ut att minska. De resulterar även i bland det sjukaste bilvärlden har skådat. Det kanske börjar bli dags att göra en lista där de får tävla i sin egna kategori?

Nyaste tillskottet till redaktionen och även den yngsta. Anser att GT-bilar är överlägsna alla andra och rattar i nuläget en första generationens Audi TT till vardags.