Ineos Grenadier är en bil som många har väntat ivrigt på i några år nu. Med sitt råbarkade utseende framstår den nästan som en mer trogen evolution av gamla Land Rover Defender än JLRs egen efterföljare, samtidigt som den traditionella, robusta konstruktionen utlovar goda terrängegenskaper. Nu har man avslöjat att orderböckerna till slut kommer att öppna den 18:e maj med ett grundpris på 674 290 kronor.

För det priset får man skåpbilsversionen Grenadier Utility Wagon som finns med antingen två eller fem säten. Är man ute efter en mer familjeorienterad vagn kan man istället välja Grenadier Station Wagon. I Sverige erbjuds denna i lifestyle-versionen Fieldmaster Edition, samt den mer offroad-orienterade versionen Trailmaster Edition. Priset ligger i båda fallen på 779 690 kronor. I utlandet finns Grenadier Station Wagon även i en billigare och mer avskalad version.

Under huven finner vi initialt två raka sexor från BMW, en diesel och en bensinare, som båda är parade med ZFs välbeprövade 8-stegade automatlåda. Framöver planerar man även att lansera en vätgasdriven version med en bränslecell lånad från Hyundai.

Den fullskaliga konfiguratorn för Ineos Grenadier kommer tyvärr att dröja till lanseringen, men klickar du här kan du redan nu experimentera med grundläggande tillval på märkets hemsida.

Redaktör. Redaktionens hobbymeck med en förkärlek till bilar av det äldre och lite underligare slaget. Utöver bilar är det stora intresset segling. Kör bland annat en Saab V4 från 1974 och en Fiat 500 från 1971.