Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig vidare genom länkarna för ytterligare information.

Kia Niro i ny tappning

Kia var i och med modellen Niro tidig med att erbjuda en elbil med vettig räckvidd till ett rimligt pris. Bilen har länge varit en bästsäljare, men efter 5 år på marknaden är det hög tid för att lansera en ersättningsmodell. Läs mer om det här.

nya kia niro framifrån
Ford visar upp nya Ranger

Fords gigantiska pick-up-modell F-150 är omåttligt populär på andra sidan pölen, i USA. En bil av dess storlek flyger emellertid inte nödvändigtvis på den europeiska marknaden. Vi får här istället nöja oss med den något mindre modellen Ranger som likväl är marknadsledande på vår kontinent. Nu är tiden kommen för lanseringen av nästa generation Ranger, något som går att läsa mer om här

Ford Ranger 2022 Europe

Lancia Delta Integrale gör Rallycross-comeback

Lancia Delta Integrale är ett välkänt namn och de facto den mest framgångsrika rallybilen någonsin. Nu gör modellen comeback inom rallysvängen i elbilsform. Läs mer om det här

Delta Integrale i eldriven rallyversion

Test: Mini Cooper SE

Mini Cooper är en av de mest ikoniska stadsbilarna som någonsin producerats och bör på förhand göra sig bra i elektrifierad form. Vi har testat den faceliftade versionen av Cooper SE för att avgöra om så är fallet i praktiken. Läs recensionen i sin helhet här

Ferrari lanserar Daytona SP3

Ferrari har under de senaste åren spottat ur sig nya modeller på löpande band. Senaste in i ledet är Daytona SP3 som efterföljer SP1 och SP2. Den är den tredje “Special Project”-bilen i Icona-serien som Ferrari lanserade under 2018. Denna gång hämtar italienarna inspiration från märkets racingbilar under 60-talet. Läs mer om det här

Framifrån

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.