Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig vidare genom länkarna för ytterligare information.


Det här är nya Porsche 718 Cayman GT4 RS

Porsche 718 lanserades 2016 och har i sitt snabbaste utförande hetat GT4, fram till nu det vill säga. I dagarna tillkännagav tyskarna att en RS-version av bilen kommer som ska levereras med en rad aerodynamiska uppgraderingar och hela 500 hästkrafter. Läs mer om det här.

Nu kommer LEVC till Sverige

Tidigare i år provkörde redaktionen LEVC TX – en ny tappning av den ikoniska Londontaxin som sedan några år tillbaka erbjuds med eldrift. Nu står det klart att modellen framöver kommer att tillgängliggöras även i Sverige genom importörerna Team Autocar, GT Bil och Liljas bil. Läs mer om det här

BMW M240i provkörd i Tyskland

BMW har som varumärke länge förknippats med körglädje, även om så inte alltid är fallet numera – modeller såsom X1 och 2-serie Active Tourer är knappast en bilentusiasts våta dröm. Tillverkaren har emellertid fortfarande en lekfull sida, vilket man vill understryka i och med nya M240i. BMW själva menar de facto att modellen har utvecklats med syftet att vara så körglad som möjligt. Vi har begett oss till München för att undersöka om så är fallet, något du kan läsa mer om här.

Volkswagen Multivan provkörd i Tyskland

Volkswagen Transporter har tillverkats i över 70 år och såg ljuset för första gången 1949. Nu är modellen kommen i sin sjunde generation och det blir allt tydligare att influenser har hämtats från mer konventionella personbilar – i varje fall i Multivan-utförande. Vi har begett oss till Tyskland för att testköra Volkswagens nya familjefraktare. Läs mer om det här.

Taycan blir Sport Turismo och GTS

Porsche Taycan finns sedan tidigare tillgänglig i Cross Turismo-utförande med kombi-design, högre markfrigång och plastklädda karosspaneler. Nu står det klart att modellen framöver kommer att ackompanjeras av Sport Turismo – alltså en Taycan-kombi utan off-road-detaljer. I samma veva passar tillverkaren på att lansera bilen i GTS-version. Läs mer om det här.

porsche taycan gts omslagsbild

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.