Porsche 356 är en Volkswagen Bubbla-liknande sportbil och en av märkets tidigaste bilar. En sann klassiker som har ökat i värde under senare år och som enligt Blocket just nu säljs för över en miljon kronor.

Nu har det dykt upp bilder på modellen i fråga med pansarvagnsliknande larvband bak och skidor fram som har ersatt hjulen. En sannerligen märklig skapelse.

Denna Porsche 356 ägs av den amerikanska racerföraren Renee Brinkerhoff som har bestämt sig att köra bilen på alla sju kontinenter i välgörenhetssyfte; för att öka medvetenheten kring, och motverka handel med barn.

Anledningen till modifieringarna på bilderna är att det bara återstår en världsdel – nämligen Antarktis. Målet är att köra 356 miles, eller cirka 573 kilometer och även sätta ett fartrekord på den istäckta kontinenten.

Hittills har projektet lyckats få in cirka 500 000 dollar. En tuff resa återstår men vi kan inte annat än att önska Brinkerhoff stort lycka till!

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.