Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig vidare genom länkarna för ytterligare information.

Senaste nytt om Piëch GT

För två år sedan, 2019, visade schweiziska Piëch Automotive upp den eldrivna konceptbilen Mark Zero för första gången. Sedan dess har det varit tyst från tillverkaren, fram till nu. Nu har det nämligen fastställts att bilen ska lanseras 2024 under namnet Piëch GT och den är minst sagt spektakulär. Läs mer om det här.

piech gt från sidan

Här är nya BMW 2-serie Active Tourer

Minibuss-modeller har knappast rosat marknaden på senare tid, särskilt följt av SUV:arnas växande popularitet. Trots det har BMW beslutat att ta fram en ny 2-serie Active Tourer som erbjuder stora lastutrymmen och hög funktionalitet. Läs mer om det här.

Test: Dacia Sandero

Dacia tilltalar de som ogärna pungar ut hundratals tusenlappar på en bil och i första hand bara söker ett åkdon som tar sig från punkt a till b. Faktum är att modellen Sandero är Europas billigaste bil vilket får ses som en bedrift i sig. En låg prislapp är emellertid inte att likställa med ett vettigt köp. Vi lägger i Högsta Växeln för att undersöka vad Dacia Sandero har att erbjuda. Läs mer om det här.


Volkswagen Golf R Sportcombi provkörd i Tyskland

Volkswagens R-division erbjuder i regel praktiska vardagsbilar med en extra krydda i form av en uppumpad motor och förfinade köregenskaper. Nu går även Golf Sportcombi att köpa med ett R-emblem och vi har provkört modellen på hemmaplan i Tyskland. Läs mer om det här.

Mazda lanserar två hybrid-SUV:ar

Tidigare i veckan möttes vi av nyheten att Mazda planerar för att lansera två nya SUV-modeller inom de kommande två åren, CX-60 och CX-80. Bilarna kommer att tillgängliggöras som laddhybrid och markerar således märkets inträde i plug-in-hybrid-världen. Läs mer om det här.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.