Den som vill ha en minibuss har inte överdrivet många kandidater att välja mellan. SUV:ar tar över alltmer som alternativet till hög sittposition och generöst med plats. Det finns dock några alternativ kvar för de som verkligen sätter utrymme och praktikalitet på första plats. Ett av dessa alternativ är BMW 2-serie Active Tourer som just har visats upp med en ny design.

2-serie Active Tourer är sannerligen en funktionell bil med familjevänliga, hjälpsamma funktioner som skjutbart baksäte och upp till 1455 liter stort bagageutrymme. Väldigt stort med andra ord.

Eftersom 2-serie Active Tourer trots allt är en relativt ny skapelse så är den bil som nu släpps den andra generationen i ledet. Den nya generationen har fått en ny design som innebär nya fram- och bakljus, och allmänt rundare former som liknar nya 1-serien. Sen var det en sista detalj, den har nämligen fått en bra mycket större grill än tidigare i enlighet med BMW:s framtida designspråk. Om det är snyggt eller inte lämnar jag upp till betraktaren att avgöra.

När det kommer till motoralternativ har BMW satsat stort på elektrifiering av drivlinor. Endast två varianter kommer att erbjudas och båda blir fyrhjulsdrivna plug-in hybrider som kommer att heta 225e och 230e. Den förstnämnda får en systemeffekt om 245 hästkrafter och den senare får en systemeffekt på hela 362 hästkrafter. Ett större batteri ska ta nya 2-serie 80 kilometer på ren el.

I februari 2022 har nya 2-serie Active Tourer världspremiär men den svenska lanseringen kommer att ske nästa sommar då plug-in hybriderna börjar tillverkas.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.