Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig gärna vidare genom de olika länkarna för ytterligare information.

Nya Volkswagen Golf Sportscombi R

Åtta månader efter lanseringen av Golf R i halvkombiutförande är nu tiden kommen för Sportscombi-varianten att få en R-behandling, något som innebär att bilen ges 320 hästkrafter och en 0-100-tid som understiger 5 sekunder. Läs mer om det här

Framhjulsdrivna Polestar 2 provkörd i Stockholm

Polestar 2 är tilltänkt att konkurrera med Teslas bästsäljare Model 3 och för att nå ut till en bredare massa har svenskarna nu tagit fram två billigare varianter med enbart framhjulsdrivning. Läs mer om våra första intryck av modellen här

polestar 2 fwd press

Aston Martin visar upp nya Valhalla

Så tidigt som 2019 framkom uppgifter om att Aston Martin arbetade på en hyperbil titulerad Valhalla som var tilltänkt att placera sig under Valkyrie på prestanda- och framförallt prisskalan. Nu har vi äntligen fått en första titt på modellen som sägs vara redo för leverans någon gång under slutet av 2023. Läs mer om det här

Smart visar upp crossover-koncept

Smart är som bekant kända för obskyrt designade stadsbilar i miniatyrformat. Sedan 2019 då Daimler formade en koalition med Geely har man emellertid sökt styra om skutan genom att skifta fokus mot crossover- och SUV-modeller. Nu har man släppt ett antal bilder på en av märkets kommande elbilar som ryktas vara redo för produktion någon gång under 2022. Läs mer om det här

GT40 elektrifieras

Att elektrifiera vintage-sportbilar är onekligen på modet och senast i ledet att genomgå en modernisering som sådan är den legendariska Le Mans-bilen Ford GT40, något som tveklöst har potential för att förarga en hel del bilfantaster. Men lugn i stormen, det rör sig i själva verket om en replikabil från Everatti och Superperformance. Läs mer om det här.  

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.