BMW 2-serie är, som siffrorna antyder, 4-serie Coupés mindre syskon. Vi har tidigare lovordat M2 för att vara en fullkomligt briljant busbil. Nu är nya 2-serie Coupé här med en ny, halvkopierad design.

Nya 2-serie Coupé kommer att lanseras med två motoralternativ i Sverige, en fyrcylindrig bensinmotor som får namnet 220i. Den producerar 184 hästkrafter, 300 newtonmeter och kraften skickas till bakhjulen. Det andra alternativet heter M240i och är lite mer adrenaliningivande. Denna får en rak, sexcylindrig bensinmotor som producerar 374 hästkrafter och 500 newtonmeter. Det är 34 fler hästkrafter än vad föregångaren hade. Kraften skickas till alla fyra hjul och det möjliggör en sprint till 100 kilometer i timmen på 4,3 sekunder.

Designen är helt ny och som bilderna visar har BMW valt att behålla de tvådelade, horisontella njurarna. Framlamporna är mindre än tidigare och baklyktorna likaså, med en röd, svepande LED-slinga mot en gråtonad bakgrund. Designen är slående lik Toyota GT86/Subaru BRZ och lamporna påminner om de på en Fiat 124 Spider.

Nya 2-serien har världspremiär idag, den 8:e juli, på Goodwood Festival of Speed i England. Bilarna når den svenska marknaden i början av 2022 och de svenska priserna börjar på 359 000 kronor för 220i och 550 000 kronor för M240i xDrive.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.