LEGO Technic har en längre tid producerat byggsatser av några av världens mest eftertraktade bilar, exempelvis den Ferrari 488 GTE i skala 1:8 som vi byggde i vintras. Dessa modeller är väl så detaljerade och underhållande att bygga, men ibland bestämmer sig danskarna tänja lite mer på gränserna. Ett team på 15 ingenjörer har därför nu skapat en LEGO-modell av Lamborghini Sián – märkets första hybrid – i full skala.

Denna kolossala plastmodell består av 400 000 LEGO-komponenter, varav 20 är specialtillverkade, och har exakt samma ytterdimensioner som den riktiga bilen. 5 370 timmar utvecklingsarbete och 3 290 timmar byggtid har teamet lagt ner på modellen, som bland annat är bestyckad med fungerande lampor och ett skal av nyutvecklade, sexkantiga bitar. 

Föga förvånande kommer inte kittet att erbjudas till kunder – kanske främst för att modellen med en vikt på 2,2 ton inte bara är tyngre än originalet, utan även ordentligt otymplig. Den som desperat suktar efter en LEGO-version av Lamborghini Sián behöver emellertid inte misströsta, då man redan erbjuder en Technic-version av bilen i skala 1:8 som vi byggde en tid sedan.

Redaktionens hobbymeck med en förkärlek till bilar av det äldre och lite underligare slaget. Utöver bilar är det stora intresset segling. Kör för tillfället en Saab V4 från 1974 och en BMW 316i från 1994.