Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig gärna vidare genom de olika länkarna för ytterligare information.

BMW lanserar ny elbil

I linje med märkets elbilsstrategi lanserade BMW i dagarna nya i4, en eldriven coupé som är slående lik konventionella 4-serie. Under skalet finner vi emellertid två elmotorer som pumpar ut hela 544 hästkrafter, i varje fall om man väljer M50-varianten. Mer om det går att läsa här.

Speedster-version av AMG GT R

Vi har under de senaste åren bland annat sett Ferrari, Aston Martin och McLaren spotta ut vindrutelösa varianter av superbilar. Nu har det också blivit dags för Mercedes-AMG GT R Roadster att genomgå en speedster-behandling. Detta på initiativ av Mercedes-samlaren Ronald A. Bussing från Nederländerna. Läs mer om det här

Rea Stark lägger ytterligare ett bud på Lamborghini

Förra veckan rapporterades det om att Quantum-gruppen, med entreprenören Rea Stark i spetsen, lade ett bud på Lamborghini motsvarande cirka 76 miljarder kronor, något som snabbt nobbades av Volkswagen-gruppen. Nu gör emellertid nya uppgifter gällande att investeraren höjt det initiala budet markant för att lägga vantarna på det italienska sportbilsvarumärket. Läs mer om det här

Fiat lägger fram ny elbilsstrategi

Lanseringen av Fiat 500e föregående år markerar ett slags strategiskt skifte för Fiat. Likt de flesta andra bilmärken går italienarna i elektrifieringsvågens fotspår. Nu har tillverkaren dessutom svurit på att samtliga modeller kommer att vara elektrifierade i någon mån vid 2030. Läs mer om det här

Czinger visar upp produktionsklar version av 21C

Kalifornia-baserade Czinger avslöjade föregående år att de arbetar på en delvis 3d-printad superbil med en hybrid-drivlina som producerar hela 1233 hästkrafter. Sedan dess har det varit tyst från varumärket – fram tills nu det vill säga. I dagarna presenterades nämligen en produktionsklar version av start-up-bolagets superbil vid namn 21C. Läs mer om det här.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.