Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig gärna vidare genom de olika länkarna för ytterligare information.

Premiär för ID.4 GTX

Volkswagen har i och med lanseringen av deras ID-bilar på kort tid erövrat en stor del av elbilsmarknaden. I dagarna var världspremiären för ytterligare en modell från tyskarna, nämligen ID.4 GTX som är en fyrhjulsdriven familje-SUV med 299 el-hästkrafter. Läs mer om det här

Renault inför hastighetsspärr

Likt Volvo har nu även Renault bestämt sig för att införa en hastighetsspärr vid 180 km/h i alla framtida bilar från tillverkaren. Detta i ett försök att hålla nere olycksstatistiken på vägarna. Mer om det går att läsa här

Premiär för Hyundai Kona N

Hyundai har med sina prisvärda N-bilar gjort stor succé och därigenom utmanat väletablerade prestandabilar såsom Golf GTI och Ford Focus ST. Tidigare i veckan passade sydkoreanerna på att bredda sitt produktutbud då man lanserade den produktionsfärdiga versionen av Hyundai Kona N. Läs mer om det här.  

Lotus sista bensinbil

För knappt två år sedan introduceras världen för Lotus Evija som då var en slags markör för märkets framtida inriktning som tillverkare av sport-elbilar. Vi kan emellertid glädjas åt att Lotus, trots elektifieringsvågens framfart, bestämt sig för att rita upp en sista bensinbil som går under beteckningen Emira. Läs mer om det här

lotus emira

Ny familjebuss från Volkswagen lanseras i Kina

Volkswagen förfogar över en drös olika bilmodeller som inte når den europeiska marknaden, såsom den amerikanska bjässen Atlas. Nu har Kina begåvats med en ny familjebuss som också blir tillverkarens största modell. Läs mer om det här

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.