Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig gärna vidare genom de olika länkarna för ytterligare information.

Nya Kia EV6

Kia visade i dagarna upp nya EV6, vilket markerar tillverkarens insteg i elbilsvärlden. Modellen delar plattform med syskonbilen Ioniq 5 men är betydligt mer sportig. Faktum är att den i GT-utförande levererar, hör och häpna, hela 584 el-hästkrafter och 740 Nm. Läs mer om det här

Volkswagen planerar för en ny SUV

Volkswagen offentliggjorde i dagarna att de i sommar kommer att lansera ytterligare en SUV-modell i Europa som går under beteckningen Taigo. Det rör sig om en crossover-coupé baserad på modellen Nivus som idag säljs i Sydamerika. Läs mer om det här

Nya Brabus 92R

Brabus har gjort sig kända för att förädla Mercedes-bilar med superbilsprestanda som målbild. Förra året lanserade trimfirman exempelvis Rocket 900 som bestyckats med hiskeliga 900 hästkrafter. Nu är tiden kommen för Smart EQ Fortwo Cabrio att få en Brabus-behandling – nåväl, till en viss utsträckning i varje fall. Läs mer om det här

Nya AMG C63 ges fyra cylindrar och en elmotor

Det har länge ryktats om att kommande AMG-bilar kommer att vara elektrifierade i någon mån. Nu är det officiellt, nya C63 kommer i plug-in-hybrid-utförande med en 4-cylindrig förbränningsmotor. Systemeffekten sägs vara norr om 600 hästkrafter och modellen sägs vara snabbare än förra generationens upplaga av C63. Mer om det går att läsa här

Lexus visar upp sin nya el-konceptbil

Lexus har länge satsat på hybridbilar, och gjort det väldigt bra därtill. Nu verkar det emellertid som att tillverkaren vill ge sig in i elbilsmarknaden. LF-Z är beteckningen för japanernas nya helelektifierade konceptbil med 543 hästkrafter och en WLTP-räckvidd på drygt 60 mil. Läs mer om det här.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.