Volkswagen erbjuder i dagsläget en drös olika SUV:ar i flera olika storlekar. I Europa har vi allt från stora Touareg till minstingen T-Cross. Nu har märket släppt skisser på ytterligare en crossover som kommer att ta plats i modellutbudet.

Den nya lilla SUV:en kommer att heta Taigo och är vad Volkswagen kallar för en crossover-coupé. Exakt hur stor bilen kommer att vara är ännu okänt, men den är baserad på Nivus som redan säljs i Sydamerika och den är en relativt kompakt skapelse.

Taigo beskrivs som en ”nästan produktionsklar konceptbil” och de bilder som har släppts är som tidigare nämnt än så länge bara skisser. Volkswagen lovar dock att digitala mätare, LED-strålkastare och en mängd assistanssystem ska vara standard.

Bilen kommer att ha officiell världspremiär i sommar och då släpps även mer information. Det vi vet är att Taigo kommer att tillverkas i Pamplona, Spanien och lanseras med bensinmotor.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.