Det är inte enbart de nya F1-bilarna som får ett nytt färgschema inför den kommande säsongen utan även medicin- och säkerhetsbilarna har fått en uppdaterad färgsättning och i samband med det får Mercedes AMG GT R  och C 63 S sällskap av två modeller från Aston Martin. I mer än tjugo år har tysken Bernd Mayländer framfört säkerhetsbilen i F1 och under många år har hans tjänstebil varit en Mercedes men nu blir det en viss förändring när Aston Martin sluter upp och delar på stafettpinnen. 

Det är sportbilen Aston Martin Vantage och SUV:en DBX som är aktuella för det hedersfulla uppdraget. Vantage kommer axla rollen som säkerhetsbil och DBX som medicinbil. Bilarna kommer att draperas i brittisk tävlingsgrön och eftersom F1-förarna frekvent klagat på att säkerhetsbilarna är för långsamma har Aston Martin optimerat sportbilen Vantage ytterligare. För att förbättra Vantage banprestanda har motoreffekten ökats till 535 hästkrafter som levereras av en 4,0 liter stor V8 motor och det aerodynamiskt genererade marktrycket har ökats till 155,6 kilogram vid en hastighet på 200 kilometer per timme.

Aston Martin kommer att dela åtagandet med Mercedes som levererat säkerhets- och medicinbilar sedan år 1996. Som tidigare nämnt kommer färgsättningen att uppdateras vilket även påverkar Mercedes-bilarna som numera är lackerade ilsket röda istället för den silverkulör som har dominerat historiskt. Personligen tror jag att underhållningsvärdet kommer att öka när flera tillverkare samsas om det ärofyllda uppdraget och Aston Martin är ett välkommet tillskott. De nya bilarna kommer att debutera på Bahrains Grand Prix den 28 mars. 

Tekniker, hobbypolitiker och Saab-fantast samt ägare till en före detta pressbil, nämligen en Saab 9-5 Hirsch. Älskar bilar som inte är besudlade med onödig elektronik och längtar efter att få köpa en äldre Porsche. Är också Sveriges yngste motorjournalist.