Nedan följer ett axplock av de mest framträdande bilnyheterna från den gångna veckan. Klicka dig gärna vidare genom de olika länkarna för ytterligare information.

McLarens första serieproducerade hybrid-superbil

Att även sportbilstillverkare såsom McLaren påverkats hårt av EU:s allt mer åtstramade utsläppskrav har nog inte undkommit någon. Det faktum att britternas senaste tillskott på marknaden, Artura, bestyckats med en hybrid-drivlina får nog ses som en direkt följd av det. Med 680 hästkrafter och 720 newtonmeter vrid gör den ändock 0-100 km/h på 3 sekunder blankt, vilket knappast gör någon besviken. Läs mer om det här.

Nya Porsche 911 GT3 görs officiell

Äntligen är den här! Jag talar givetvis om senaste GT3-varianten av Porsches flaggskeppsmodell, 911. Med en topphängd vinge och en 4,0-liters boxersexa som varvar till 9000 varv utlovas 160% mer downforce än föregående generation medan effekten ligger på hela 510 hästkrafter. Inte undra på att den registrerade en 13 sekunder snabbare varvtid på Nürburgring än föregående GT3. Läs mer om det här.  

Ytterligare ett bakslag för Tesla

Tesla revolutionerade förvisso bilmarknaden i och med populariserandet av elbilar, men de har knappast gjort sig kända för strikt kvalitetskontroll. Återigen har man hamnat i blåsvädret följt av att rapporter om glasrutor som spontant krossats. Mer om det går att läsa här

omslagsbild tesla glaskross

Nya Nissan Ariya

Nissans svar på elbilshysterin stavas Ariya, och visst tusan ser det lovande ut. Högsta Växeln var i dagarna på plats för att spana in japanernas nya lyxåk. I fokus står onekligen lyx, elegans och våghalsig design. Läs artikeln i sin helhet här

Test: Mercedes-Benz E300de

Förra helgen publicerade vi en recension av Mercedes E-klass i det något ovanliga diesel-laddhybrid-utförandet. Den är väl värd att läsa om du går i tankarna att köpa en ny familjekärra. Intresserad? Klicka i sådana fall här.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.