McLaren har på senare år behövt anpassa sig till EU:s utsläppskrav, precis som många andra sport- och superbilsmärken. Märkets nya modell presenterades idag och den har fått namnet Artura och är McLarens första serieproducerade hybrid-superbil.

Den nya modellen har en drivlina som består av en 3,0-liters V6 som med hjälp av en elmotor producerar 680 hästkrafter och 720 newtonmeter. Det handlar alltså om en laddhybrid som ska kunna ta sig 30 kilometer på ren el. De som vill åka snålt men ändå känner för att parkera en superbil på garageuppfarten kan glädjas åt att Artura är McLarens mest bränslesnåla bil någonsin.

De som snarare bryr sig om prestandasiffror i valet av bil kan imponeras av en 0 till 100-tid på 3 sekunder och 0–200 kilometer i timmen på 8,3 sekunder. Den får en åttastegad automatlåda och är kapabel till en toppfart om 330 kilometer i timmen. Kraft/vikt-förhållandet uppgår till hela 488 hästkrafter på ton. Bilen väger in på precis under 1,5 ton i tjänstevikt.

McLaren Artura finns tillgänglig för beställning nu och priset börjar på 185 500 pund eller strax över 2 000 000 kronor. Bilen förväntas börja levereras till kunder under tredje kvartalet i år.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.