BMW har fått utstå en ordentlig dos kritik på flera punkter från sina mest hängivna fans. Klagomålen är mestadels designrelaterade, då nya 4-serien samt prestandamodellerna M3 och M4 har begåvats med grillar som snarare påminner om gigantiska gristrynen än märkets klassiska njurar, och elbilen iX ser mer fransk än tysk ut.

Med denna kritikerstorm i ryggen är det kanske inte konstigt att man nu inte skyltar med att M-divisionen – vars bilar är bland de heligaste för trofasta BMW-evangelister – ska lansera sin första elektrifierade modell senare i år. Just detta stod emellertid att läsa i försäljningsrapporten för 2020 som nyligen publicerades.

Vilken form denna eftergift till miljömaffian kommer att anta står däremot inte att läsa. Det kan således handla om allt från en mild- eller laddhybrid till en fullskalig elbil. Beskedet är hur som helst knappast oväntat, och inte heller nödvändigtvis ett problem så länge det inte tillför alltför mycket vikt.

Vi inväntar tålmodigt mer information.

Redaktör. Redaktionens hobbymeck med en förkärlek till bilar av det äldre och lite underligare slaget. Utöver bilar är det stora intresset segling. Kör bland annat en Saab V4 från 1974 och en Fiat 500 från 1971.