När Hyundai släppte elbilen IONIQ blev vi på Högsta Växeln glatt överraskade över hur trevlig den var att köra. Modellen har haft elektrifiering som största fokus och hamnade helt rätt i tiden bland strikta utsläppskrav från EU och diverse straffskatter för rena bensin- och dieselmotorer.

Nu meddelar märket att de kommer att släppa en ny bil som av någon outgrundlig anledning har fått namnet IONIQ 5. I samband med detta har märket även publicerat ett antal bilder och filmer, men ingen av dem visar upp bilen i sin helhet.

Det vi får se är fram- och bakljusen samt fronten i profil, och de i sammanhanget enorma 20-tumsfälgarna som märket menar är de största som någonsin suttit på en elektrisk Hyundai. De tre filmerna visar upp exempel på vad man kan göra med bilens strömförsörjningssystem. Driva ett löpband, leverera ström till en ugn och koppla in ett gigantiskt ljudsystem är tydligen saker som man ska kunna göra med hjälp av bilens interna batteri. Om det faktiskt fungerar är något vi definitivt kommer att undersöka när bilen väl kommer till Sverige.

Ingen fakta kring räckvidd eller effekt i den lilla helelektriska SUV:en har släppts, utan det kommer när IONIQ 5 har världspremiär i februari i år.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.