I takt med att vi alltmer lever våra liv online, och att allt fler har råd att köpa dyra och flashiga bilar, blir det allt svårare för folk som vill sticka ut från mängden att dra blickarna till sig. Internet är således fullt av bilar i olika Skittles-inspirerade kulörer som orange, lila eller limegrönt.

Men vad händer om man går åt det andra hållet, och istället försöker att göra sin bil så svart som det bara går? Precis detta provade teamet på DipYourCar.com, och resultatet är minst sagt uppseendeväckande. De allra flesta av oss har nog en ganska klar bild av hur en svart bil ser ut, men detta ser knappt ens verkligt ut – nästan som att karossen är bortredigerad i Photoshop.

Anledningen till att den Mitsubishi Evo man använt ser så konstig ut är att färgen – som går under namnet Mosou Black – absorberar 99,4% av allt synligt ljus, vilket gör den till en av världens svartaste färger. Svartast är Vantablack som absorberar 99,965% och användes på en BMW X6:a förra året. Resultatet är att alla de reflektioner som annars hade visat bilens konturer blir näst intill utraderade. 

Den som nu är sugen på att rusa ut och köpa några liter Mosuo Black att lackera bilen med kommer dessvärre inte att kunna göra detta i brådrasket. Färgen är i dagsläget inte anpassad för fordonsbruk och exemplet ovan var endast ett experiment. Att en användbar lösning finns på marknaden inom några år känns däremot långt ifrån omöjligt.

Redaktionens hobbymeck med en förkärlek till bilar av det äldre och lite underligare slaget. Utöver bilar är det stora intresset segling. Kör för tillfället en Saab V4 från 1974 och en BMW 316i från 1994.