Många av oss har nog kört otaliga varv runt Nürburgring – åtminstone i TV-spel. Och har man inte gjort det har man nog iallafall sett en hel del klipp av bilar som varvar banan i en hisnande fart, eller kolliderar med dess väggar på en mängd spektakulära vis. 

Den aspekt av banan som emellertid aldrig är särskilt tydlig på bild är de extrema höjdskillnaderna, och klippet nedan demonstrerar topografin runt Ringen bättre än någon annan jag sett. Den är nämligen filmad från luften. 

Piloten Pete Ruppert, som på sin Youtube-kanal normalt sett fokuserar på leksaker, flyger runt banan och ger oss ett unikt perspektiv av hur den över 2,5 mil långa banan ringlar sig upp och ner för de sydtyska kullarna. Landskapet är sannerligen fantastiskt och understryker vilken speciell skapelse Nordschleife är.

Redaktionens hobbymeck med en förkärlek till bilar av det äldre och lite underligare slaget. Utöver bilar är det stora intresset segling. Kör för tillfället en Saab V4 från 1974, en Fiat 500 från 1971 och en BMW 523i från 1998.