Att bli vattenfylld är bland det värsta som kan hända en modern bil. Detta beror dels på att det är extremt svårt att få ut fukten ur inredningens ljudisolering och textilier, vilket kan leda till både mögel och rost. Men det kan framför allt skada elsystemet, då kortslutningar kan förstöra dyra komponenter. Når vattnet upp till insuget och bilen är igång finns även risken att motorn får sig en ovälkommen kallsup. Inte bra.

Då skador av den här typen ofta är väldigt tidsödande att åtgärda på ett korrekt sätt så leder de ofta till att bilen löses in av försäkringsbolaget – Detta gäller även nya och dyra vagnar.

Den risken verkar Lamborghini-ägaren i klippet nedan inte bry sig om, då han under en regnstorm i Fort Lauderdale får för sig att plöja sin Huracán Spyder genom en översvämmad korsning. På grund av bilens låga taklinje sköljer vattnet över hela bilen, så det är mycket troligt att vatten har letat sig in på ett flertal ovälkomna platser.

Om detta var ett resultat av ren okunskap, en törst efter försäkringspengar eller någonting annat är svårt att säga. Men att ett komplett sett med orangea karossdetaljer till en Huracán Spyder snart dyker upp på en skrot i södra Florida känns däremot ganska troligt.

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.