V12 Speedster är en bil vi redan fått se foton på. För sju månader sedan visade Aston Martin upp bilder på den extraordinära designen på modellen som endast ska byggas i 88 exemplar. Nu släpper märket fler bilder på prototypbilen när den rullar runt på brittiska vägar.

Denna gång kläs bilen av en mattsvart kulör och Aston-märkena fram och bak är borttagna. Varför bilen ens har försökt maskeras är en fråga antagligen ingen kan svara på eftersom designen utmärker som en vattenmelon i en skål med apelsiner. Bilderna bekräftar dock en sak, att V12 Speedster kommer att vara laglig att framföra på allmän väg.

Kraftkällan blir densamma som i Aston Martin DBS Superleggera (som Högsta Växeln körde i Dubai) och det innebär en 5,2-liters V12 med dubbelturbo som levererar 700 hästkrafter. V12 Speedster uppges få en prislapp på 765 000 pund eller cirka 8,8 miljoner kronor.

Redaktör och B-fotograf. Näst yngst på redaktionen och bäst på att köra fel. Ring för hämtning vid Stockholms stadshus och jag hittas kort därefter strax utanför Västerås på väg åt fel håll. Har en speciell förkärlek till bilar med gedigen kvalitet.