Med bra prestanda, lång räckvidd och korta laddtider producerar Tesla bland de mest funktionsmässigt övertygande elbilarna i världen. När det gäller finish och kvalitetskänsla ligger man däremot alltjämt i lä av sina konkurrenter. Vanligtvis handlar det om dåligt passande lister och dörrar, tveksam lackkvalitet och billiga material interiört, men en kund som nyligen hämtade sin sprillans nya Model Y från återförsäljaren fick snabbt ett långt större problem än så; taket flög av bilen på motorvägen!

Kunden, som endast haft sin nya bil i några timmar, återvände omgående till Tesla-handlaren han precis hämtat bilen från och hans son postade genast om händelsen på Reddit. Det finns tyvärr inga bra bilder som visar bilen efter händelsen utan bara en suddig, några sekunder lång video från inuti bilen. Detta har fått många Tesla-försvarare att tvivla på historiens trovärdighet. Vi hoppas därför att Tesla inom kort kommenterar händelsen officiellt. Stora glaspaneler som flyger runt på våra motorvägar är onekligen en betydande säkerhetsrisk.

Färskt tillskott på redaktionen. Har lätt för att köpa och svårt för att sälja bilar. Tenderar därför ha fler än vad som är ekonomiskt försvarbart. Samlingen består för tillfället av en Saab 96 V4 från 74 och en Jaguar XJ6 från 94.