Många är vi som håller Mustang Shelby GT350 kär, mycket tack vare dess åttacylindriga sugmotor vilken skickar kraften till hjulen genom en manuell låda – som förr i världen. Något som verkligen utmärker den förstnämnda modellen är emellertid bilens säregna motor – kodnamn ”Voodoo” – vars ljud i det närmaste efterliknar en Ferrari som en följd av dess platta vevaxel. Med 526 hästkrafter och en varvmätare som villigt rusar till 8250 rpm producerar man skönsång var gång bilen tas ut för rastning.

Till min stora förtret har dessvärre Ford beslutat att ta GT350 och R-versionen ur produktion, till förmån för storebror, GT500, vilket i kontrast bestyckas med en kompressormatad V8 och automatlåda. Inom en snar framtid kommer alltså Shelby Mustang inte längre att tillverkas med manuell växellåda, något som lämnar en bitter eftersmak.

Ford själva menar att man i och med detta banar väg för nya, spännande projekt, såsom den efterlängtade återkomsten av Mach 1. Att man sänker den kanske mest körglada modellen i graven är ändock att betrakta som dumdristigt, i varje fall från en bilentusiasts perspektiv. Nåväl, vi håller tummarna för att jänkarna vet vad de sysslar med.

Italien-fantast som väljer stil och profil framför praktikalitet. Alfa Romeo är inte helt oväntat ett personligt favoritmärke.